Çare Doktorları Yine Afrika'da! - News |
  • MY PROFILE

Login or Sign Up
News
  • care-doktorlari-yine-afrika-da-.jpg
Çare Doktorları Yine Afrika'da!
02.08.2022
Yıl boyunca Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika'nın birçok ülkesinde su kuyusu, gıda paketi, adak-akika kurban kesimleri ve kalıcı eserler gibi daha sayamadığımız pek çok alanda insani yardım faaliyetlerini sürdürüyoruz.
 
Gittiğimiz ülkelerde, yerel halkın sağlık hizmetlerine ulaşımının neredeyse sıfır olduğuna şahit olunca sağlık sahasında da çalışmalar başlattık. Bu kapsamda Çare Doktorları olarak 2021 yılının ikinci sağlık kampını da yine Afrika’da Tanzanya’nın Panga Eyaleti’nde küçük bir hastanede gerçekleştirdik!
 

Sağlık Kampı’nda Neler Yaptık?

-Katarakt ve Genel Cerrahi Ameliyatları
Tanzanya Sağlık Kampı’nda 29 Ekim ile 6 Kasım tarihleri arasında 150 hastanın katarakt ve diğer göz ameliyatları ile 50 hastanın çocuk, ortopedi ve genel cerrahi gibi alanlarda cerrahi operasyonlarını gerçekleştirdik. Tedavi edilen 200 hastaya ücretsiz ilaç paketi yardımında bulunduk. Ayrıca gözlerinden muayene edilen 300 hastaya da ücretsiz dereceli gözlükler
 
-Gıda Kolileri ve Besleyici-Tedavi Edici Beslenme Paketleri
Tanzanya’da 5 yaş altı çocukların ve bebeklerin aç uyumaması için 150 aileye gıda paketi yardımında bulunduk. Doğdukları coğrafyanın ve içinde bulundukları ekonomik şartların masumu olan bebeklerin sağlıklı beslenmesi ve gelişimi için mama desteğinde bulunduk. Gönüllü ekiplerimizin bir kısmı Tanzanya’nın Pangani bölgesindeki civar köylerde 150 malnütrisyon hastası çocuk için besleyici ve tedavi edici beslenme paketleri dağıttı.
 
-Mescit ve Su Kuyusu Açılışı
Sağlık kampını düzenlediğimiz hastane yakınında zor şartlar altında eğitim almaya çalışan çocuklar için hem namaz kılabilecekleri hem de eğitim alabilecekleri 200 kişilik bir mescidin açılışını gerçekleştirdik.  Öğrenciler ve yerel halk için yüzlerce Kur’an-ı Kerim dağıttık. Ayrıca bölgenin ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda bir su kuyusu elzem olduğundan mescidin bahçesine bir de su kuyusu açtık. Su kuyusu cami avlusunda bir şadırvana monte edilirken hem cemaatin abdest alması hem de civar köylerin su ihtiyaçlarını karşılaması için yerel halkın istifadesine sunduk.
 
-Adak, Akika Kurban Kesimleri ve Etlerin Dağıtılması
Sağlık kampı süresince derneğimize gelen yaklaşık 250 hisseden oluşan 35 kurban kesimi gerçekleştirildi ve bu kurbanların etleri ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye pay edildi. Sağlık kampı ve diğer faaliyet alanlarında Tanzanyalı Müslüman kardeşlerimizin yanında olup yaralarına şifa olmamıza vesile olduğunuz için teşekkür ederiz.
 
“Biz sadece vesileyiz.”
 

Sağlık Kampı İçin Ne Yapabilirsiniz?

2022 yılı içerisinde düzenlemeyi planladığımız diğer sağlık kampları için yardım yapabileceğiniz faaliyetler şu şekildedir:
 
  • Katarakt Ameliyatı Katkı Bedeli (500 TL)
  • Çocuk Maması (300 TL)
  • İlaç Paketi (150 TL)
  • Kişisel Hijyen Paketi (100 TL)
 
Çare Doktorları, tüm mazlum coğrafyalarda binlerce mazluma vesile olmaya, canlarımıza can katmaya ve ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek nice ihlaslı dualar almaya her daim devam ediyor. Dünyadaki doktorların sadece %2’sine sahip olan ve 1 milyon kişiye neredeyse bir cerrahın düştüğü Afrika’da yapacağınız bağışlarla birçok mazluma çare olabilirsiniz!
Sağlık faaliyetlerimize destekte bulunmak için tıklayınız.
Share